Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

ΕΝΟΔΙΑ – ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 

Η «ΕΝΟΔΙΑ» απαρτίζεται από ειδικούς επιστήμονες και έμπειρους εθελοντές στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας (με ειδίκευση στις αστικές μεταφορές) και στην παροχή Α΄ Βοηθειών.

 

Επιστημονικός υπεύθυνος για την εκπαίδευση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας είναι ο Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός, κ. Αθανάσιος Σκορδάς, ενώ για τα θέματα Α΄ Βοηθειών, ο Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών & Διασώστης στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, κ. Γεώργιος Φουρνιτζής.

 

Τα στελέχη της ΕΝΟΔΙΑΣ διαθέτουν πολυετή πείρα στη βιωματική εκπαίδευση μαθητών & ενηλίκων σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και παροχής Α΄ Βοηθειών. Η αντιμετώπιση της Οδικής Ασφάλειας ως ενιαίο σύνολο με τις Α΄ Βοήθειες αποτελεί καινοτομία και μοναδικό γνώρισμα των δράσεων της ΕΝΟΔΙΑΣ. Η γνώση για την πρόληψη του ατυχήματος είναι από τα σπουδαιότερα εφόδια για όλους μας, αλλά και η γνώση για την αντιμετώπισή του, αν αυτό τελικώς λάβει χώρα, είναι εξίσου πολύτιμη!

 

Ταυτόχρονα, η ΕΝΟΔΙΑ αναπτύσσει διαρκώς επαφές και συνέργειες με άλλους επιστημονικούς φορείς και συλλογικότητες και έχει ήδη υπογράψει Μνημόνια Συναντίληψης και Συνεργασίας με τους εξής:

 

  • «Εργαστήριο Παιδαγωγικών Ερευνών και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)
  • «Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας» του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου
  • Ερευνητική Ομάδα Συστημάτων Μεταφοράς του Α.Π.Θ.
  • Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.)
  • Σύλλογος «Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας»
  • Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών – Παράρτημα Μακεδονίας Θράκης.

 

Τέλος, έχει λάβει άδεια από το Υπουργείο Παιδείας (Ι.Ε.Π.) για υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Επικράτειας, ενώ ταυτόχρονα έγινε δεκτή ως Μέλος της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας (European Road Safety Charter – ERSC).

ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ

Α. ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα εκπαίδευσης των οδηγών τι μπορεί να περιλαμβάνει.

Β. Α΄ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Η εκπαίδευση σε θέματα Α΄ Βοηθειών μπορεί να περιλαμβάνει την υλοποίηση τριών (3) πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Μπορεί να διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να απευθύνεται τόσο σε ενηλίκους όσο και σε ανηλίκους. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Δείτε ΕΔΩ την πρότασή μας για την εκπαίδευση των μαθητών όλων των βαθμίδων (Προνήπια – Νήπια – Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο) σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και μαθητών Λυκείου σε θέματα παροχής Α΄ Βοηθειών. Εννοείται ότι παρέχουμε –εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον– και προγράμματα εκπαίδευσης Γονέων, Εκπαιδευτικών και Οδηγών Σχολικών Λεωφορείων.