Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Επιστημονικός Υπεύθυνος «ΕΝΟΔΙΑΣ»

M.Sc. Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός (Τμ. Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ.), Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ., M.Sc. Περιβαλλοντολόγος Παν. Ιωαννίνων και κάτοχος Πτυχίου στη Μηχανολογία Οχημάτων (B.Sc. Automotive Engineering).

Ο Θανάσης Σκορδάς είναι M.Sc. Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός (Τμ. Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ.), Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ., M.Sc. Περιβαλλοντολόγος Παν. Ιωαννίνων και κάτοχος Πτυχίου στη Μηχανολογία Οχημάτων (B.Sc. Automotive Engineering). Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και εξειδικεύτηκε στο «Κέντρο Έρευνας & Εξέλιξης» της BMW στο Μόναχο.

Είναι ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της «ΕΝΟΔΙΑΣ» και ασχολείται τα τελευταία χρόνια με τα θέματα της Οδικής Ασφάλειας, ιδιαίτερα των παιδιών. Είναι μέλος του «Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.)» και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Σ.Ε.Σ. για την «Αστική Κινητικότητα». Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και μέλος της Μόνιμης Επιτροπής «Έργων Υποδομής & Δικτύων» του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ).

Εργασίες του παρουσιάστηκαν σε πανελλήνια, ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια, ενώ υπήρξε πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα την Οδική Ασφάλεια για τα παιδιά, υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας (ΗΥΑΤΤ Θεσσαλονίκης, 19-20-21 Μαΐου 2017).

Τέλος, υπήρξε εμπνευστής και υπεύθυνος υλοποίησης της καμπάνιας για την αστική κινητικότητα, «Χρησιμοποιώ το Αστικό Λεωφορείο …ασφαλώς στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη!», η οποία αφορούσε την εκπαίδευση παιδιών Δημοτικού σε θέματα οδικής ασφάλειας και ασφαλούς χρήσης των λεωφορείων και επεκτάθηκε σε όλους σχεδόν τους Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης (εκπαιδεύτηκαν πάνω από 6.000 μαθητές από το 2014 έως το 2017).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΟΥΡΝΙΤΖΗΣ

Διασώστης ΕΚΑΒ - Πιστοποιημένος εκπαιδευτής Α’ Βοηθειών

Διασώστης στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και Πιστοποιημένος εκπαιδευτής Α’ Βοηθειών. Διευθυντής των πιστοποιημένων –από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης– BLS/AED courses (προγράμματα Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης) και Εκπαιδευτής Προγραμμάτων Παιδιατρικών Α΄ Βοηθειών, μαζικών ατυχημάτων, διαχείρισης αεραγωγού, αθλητικών κακώσεων, Τραύματος, αντιμετώπισης αιμορραγιών.

Ο Γιώργος Φουρνιτζής είναι Διασώστης στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και Πιστοποιημένος εκπαιδευτής Α’ Βοηθειών. Διευθυντής των πιστοποιημένων –από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης– BLS/AED courses (προγράμματα Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης) και Εκπαιδευτής Προγραμμάτων Παιδιατρικών Α΄ Βοηθειών, μαζικών ατυχημάτων, διαχείρισης αεραγωγού, αθλητικών κακώσεων, Τραύματος, αντιμετώπισης αιμορραγιών.

Ασχολείται τα τελευταία χρόνια με την εκπαίδευση πολιτών στις Α’ Βοήθειες, εκπαιδεύοντας δημόσιους φορείς, συλλόγους, μονάδες του Ελληνικού Στρατού και μεγάλο αριθμό μαθητών όλων των βαθμίδων των σχολείων της πόλης μας.

Ως εμπνευστής ενός μακρόχρονου πλάνου εκπαίδευσης πολιτών μέσα από τις δημοτικές βιβλιοθήκες της πόλης μας βραβεύτηκε με το BRAVO SUSTAINABILITY AWARD, του θεσμού που θέτει ως στόχο του την ανάδειξη και επιβράβευση των καλύτερων πρακτικών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Βραβεύτηκε ως μέλος της εθελοντικής Διασωστικής ομάδας Ο.ΔΙ.Κ. (ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ), της οποίας ήταν υπεύθυνος εκπαίδευσης σε όλο το διάστημα της θητείας του.

Ομιλίες του έχουν παρουσιαστεί σε συνέδρια με θέματα τις Α’ Βοήθειες, αλλά και την Αναπηρία καθώς έχει μακρά επαγγελματική πορεία σε κέντρα αποκατάστασης της πόλης μας.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΓΚΟΥΛΗ

Θεατροπαιδαγωγός, Ηθοποιός & Coach

Θεατροπαιδαγωγός, Ηθοποιός από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. στην κατεύθυνση υποκριτικής & Coach.

Η Χριστίνα Γιαγκούλη είναι Θεατροπαιδαγωγός, Ηθοποιός & Coach. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979. Το 2004 αποφοίτησε από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. στην κατεύθυνση υποκριτικής. To 2009 ολοκλήρωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Θεάτρου με θέμα «το Θέατρο για Παιδικό Κοινό στη Θεσσαλονίκη κατά την περίοδο 1997-2007».

Από το 2004 εργάστηκε ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη (Ο.Μ.Μ.Θ, Κ.Θ.Β.Ε., Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», θίασος Κάρμεν Ρουγγέρη, Τελλόγλειο Ίδρυμα) και ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού σε πολιτιστικούς οργανισμούς, δήμους και σχολές γονέων.

Έχει συμμετάσχει σε ταινίες μικρού μήκους (Φεστιβάλ Δράμας) καθώς και σε μια δισκογραφική έκδοση ηλεκτρονικής μουσικής (Ίνφο).

Έχει διδάξει το μάθημα «θεατρικό παιχνίδι» σε δημόσια ΙΕΚ, ενώ έχει εμψυχώσει σεμινάρια θεατροπαιδαγωγικά και υποκριτικής (2010-2018) (Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Χαλκιδικής, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας, Συνέδριο ΕΚΠΑ «Οι Τέχνες στο ελληνικό σχολείο: παρόν και μέλλον). Έχει διδάξει το μάθημα της «υποκριτικής» στη Σχολή Μελοδραματικής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (2010-2013). Διδάσκει θέατρο σε παιδιά από το 2005 μέχρι και σήμερα, στο δημόσιο δημοτικό σχολείο, ως αναπληρώτρια καθηγήτρια.

Έχει πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων (Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο). Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια στα «καλλιτεχνικά εργαστήριά» του ΚΘΒΕ (2017-2019).

Το 2019-2020 συμμετείχε σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα εργαστηρίων για εφήβους ως εμψυχώτρια θεατρικής ομάδας με την τεχνική “Drama in education” (Eunic, Ομάδα «Μικρός Βορράς», με την παράσταση “#ODYSSEIA” στο ΚΘΒΕ).

Έχει ολοκληρώσει τον κύκλο Σπουδών του E-Learning ΕΚΠΑ “Certificate in coaching – ΑC Accredited” (Νοέμβριος 2019 -Ιούνιος 2020). Συνεχίζει την κατάρτισή της στον ίδιο φορέα “Diploma in coaching- AC Accredited” (Νοέμβριος 20120-Μάιος 2021).

Τα χόμπι της είναι η μουσική (τραγούδι / κιθάρα), ο χορός καθώς και η ερασιτεχνική ενασχόληση με ψυχοθεραπευτικές τεχνικές. Είναι μέλος του «Συλλόγου Αποφοίτων Τμήματος Θεάτρου» και διετέλεσε πρόεδρος και αντιπρόεδρος (2006-2013). Είναι παντρεμένη, μητέρα ενός παιδιού 5 χρονών και ζει στη Θεσσαλονίκη.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΗΣ

Συγκοινωνιολόγος, Τμ. Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ.

Συγκοινωνιολόγος, απόφοιτος του Τμ. Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. Ασχολείται με την υλοποίηση και διαχείριση «συνεργατικών» έργων έρευνας, καινοτομίας, διαπεριφερειακής συνεργασίας και ανάπτυξης. Συνεργάτης της Ερευνητικής Ομάδας Συστημάτων Μεταφοράς Α.Π.Θ.

Ο Ευάγγελος Γενίτσαρης είναι Συγκοινωνιολόγος, απόφοιτος του Τμ. Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. (2009). Από το 2009 ασχολείται με την υλοποίηση και διαχείριση «συνεργατικών» έργων έρευνας, καινοτομίας, διαπεριφερειακής συνεργασίας και ανάπτυξης (κατόπιν ανταγωνιστικής ανάθεσης), κύρια ως συνεργάτης της Ερευνητικής Ομάδας Συστημάτων Μεταφοράς Α.Π.Θ.

Ως υπότροφος του προγράμματος Erasmus, εξειδικεύτηκε στη «διοίκηση & διαχείριση έργων» στο Πανεπιστήμιο του Leeds, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007. Το 2010 απέκτησε με άριστα και βραβείο καλύτερης επίδοσης το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στις Μεταφορές από το Α.Π.Θ. Το 2015 επιμορφώθηκε στην ανάλυση Κοινωνικών Δεδομένων στο Τμ. Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Έχει βραβευτεί για τη σύνταξη Επιχειρηματικού Πλάνου στον πανελλήνιο διαγωνισμό του Παν. Πειραιώς (το 2005).

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: δημόσιες συγκοινωνίες, ευέλικτες μεταφορές, μετακίνηση ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, συμπεριφορά μετακίνησης, συμμετοχικός σχεδιασμός, τεχνικές κοινωνικού και εξατομικευμένου μάρκετινγκ, διαχείριση καινοτομίας.

Η εκστρατεία πληθοπορισμού (crοwdsourcing) για την προώθηση της καινοτομίας στις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης από τους ίδιους τους πολίτες, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CIPTEC/H2020 – το οποίο διαχειρίστηκε ως αναπληρωτής συντονιστής – και τιμήθηκε το 2017 με το βραβείο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 30 επιστημονικές εργασίες κατόπιν κρίσης και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 50 συμβούλια έργων, συνέδρια και συναντήσεις εργασίας με διεθνή συμμετοχή.

Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων Π.Σ.Π.Θ. και του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, δραστηριοποιούμενος μέσω των επιστημονικών επιτροπών του.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΥΧΟΜΙΔΟΥ

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΕΝΟΔΙΑΣ

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΕΝΟΔΙΑΣ. Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός - μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΠΜΣ «Σχεδιασμός και Κατασκευή Τεχνικών Έργων» του ΔΙ.ΠΑ.Ε

Η Χριστίνα Τυχομίδου είναι η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΕΝΟΔΙΑΣ. Είναι Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΠΜΣ «Σχεδιασμός και Κατασκευή Τεχνικών Έργων» του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Με καταγωγή από τις Σέρρες, ζει και εργάζεται μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

Είναι πιστοποιημένη Ενεργειακή Επιθεωρήτρια, Σύμβουλος Ασφαλούς Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ΣΑΜΕΕ), Τεχνικός Ασφαλείας και Ελέγκτρια Δόμησης. Ακόμη, είναι κάτοχος Μελετητικού Πτυχίου Α’ Τάξης Δημοσίων Έργων στις κατηγορίες Περιβαλλοντικών και Υδραυλικών.

Είναι, επίσης, Πρόεδρος του «Πανελλήνιου Συλλόγου Συμβούλων Ασφαλούς Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων» και Γενική Γραμματέας του «Πανελλήνιου Συλλόγου Ναυπηγείων – Ταρσανάδων».

Τέλος, δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς όπως μελέτη, αδειοδότηση, επίβλεψη, διαχείριση και κατασκευή ιδιωτικών έργων, καθώς και ανάπτυξη και αξιοποίηση ακινήτων και στρατηγική διαχείριση επιχειρήσεων.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΜΠΙΡΗ

Ψυχολόγος και Θεατροπαιδαγωγός

Ψυχολόγος και Θεατροπαιδαγωγός από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., κατεύθυνση της Υποκριτικής - Εκπαιδευτικό Δράμα σε επίπεδο Integrated Master

Η Βασιλική Λαμπίρη είναι Ψυχολόγος και Θεατροπαιδαγωγός. Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1979. Το 2004 αποφοίτησε από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., ολοκληρώνοντας την κατεύθυνση της Υποκριτικής, ενώ σε επίπεδο Integrated Master ειδικεύτηκε στο Εκπαιδευτικό Δράμα. Το 2019 αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ συνεχίζει την μετεκπαίδευσή της στο Ινστιτούτο Οργονομίας και Χαρακτηρανάλυσης, με στόχο την ειδίκευσή της στην ψυχοθεραπευτική μέθοδο της χαρακτηρανάλυσης.

Από το 2004 έως σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός διδάσκοντας το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Έχει εργαστεί ως θεατροπαιδαγωγός σε Δήμους και Πολιτιστικούς Συλλόγους. Έχει διδάξει το μάθημα «Κουκλοθέατρο» σε Δημόσιο ΙΕΚ.

Ταυτόχρονα, εργάζεται ως ψυχολόγος στο Κέντρο Ψυχο- Ακουστικο- Φωνολογίας Τοματίς και ως ψυχοθεραπεύτρια σε ιδιωτικό γραφείο. Είναι μέλος του «Συλλόγου Αποφοίτων Τμήματος Θεάτρου», στον οποίο έχει διατελέσει Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γραμματέας, καθώς και στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ).

Στα ενδιαφέροντα της περιλαμβάνονται η γυμναστική, ο χορός, η ζωγραφική, η λογοτεχνία και τα ταξίδια. Είναι μητέρα δύο παιδιών, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών και μοτοσυκλετών

Εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών και μοτοσυκλετών - κάτοχος όλων των διπλωμάτων οδήγησης. Βεβαίωση εκπαιδευτικής επάρκειας Εκπαιδευτή Ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ)

O Παναγιώτης Μπατακόπουλος είναι εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών και μοτοσυκλετών (απόφοιτος Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ) και κάτοχος όλων των διπλωμάτων οδήγησης. Διαθέτει βεβαίωση εκπαιδευτικής επάρκειας Εκπαιδευτή Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ. Εξειδικεύτηκε στο “ECODRIVE”, με άξονες την Οικονομία, την Ασφάλεια και την Προστασία του Περιβάλλοντος. Είναι πιστοποιημένος εθελοντής διασώστης στην εθελοντική ομάδα διάσωσης “Elite Rescue Team”, που ανήκει στην «ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΠΟΜΕΑ)» του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. Είναι, επίσης, πιστοποιημένος εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών: στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής “BLS/AED INSTRUCTOR”, στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής για Παιδιά “PBLS INSTRUCTOR” και στην Αντιμετώπιση Τραύματος “TRAUMA PROVIDER”. Από το 1999 είναι εθελοντής αιμοδότης σε άτομα που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία (Σύνδεσμος «ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ» ΑΧΕΠΑ).

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΑΠΗ

Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός/Διπλ. Αγρονόμος/Τοπογράφος Μηχανικός

M.Sc. Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός - Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός Α.Π.Θ. Σύμβουλος Ασφάλειας Κυκλοφορίας -εξειδικεύεται στην Έξυπνη κινητικότητα και την Οδική συμπεριφορά.

Η Αναστασία Τσάπη είναι M.Sc. Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός και Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός Α.Π.Θ. Είναι Σύμβουλος Ασφάλειας Κυκλοφορίας και εξειδικεύεται στην Έξυπνη κινητικότητα και την Οδική συμπεριφορά. Εργάζεται στην Royal HaskoningDHV (Ολλανδία). Μέσα στην ομάδα της Βιώσιμης Κινητικότητας της Royal HaskoningDHV εργάζεται σε έργα με απώτερο στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Επικεντρώνεται στον αντίκτυπο νέων εννοιών μεταφοράς (π.χ. βιωσιμότητα, αυτόνομη κυκλοφορία) στη συμπεριφορά, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο μια αλλαγή συμπεριφοράς μπορεί να υποκινήσει μια νέα ιδέα κινητικότητας. Επιπλέον, εργάζεται σε έργα στον τομέα της εκπαίδευσης της κυκλοφορίας, της κατάρτισης οδηγών και των εξετάσεων οδήγησης. Αναλαμβάνει ένα έργο από την αρχή έως το τέλος, που σημαίνει ότι είναι ενεργή σε όλες τις φάσεις του: literature review, experiment set-up, ανάλυση δεδομένων και ερμηνεία, οργάνωση συναντήσεων, αναφορά και επικοινωνία με τον πελάτη.

Πρόσφατα σχετικά έργα:

    • How to maximize the road safety benefits of ADAS? (April 2020- October 2020, Client: Federation Internationale de I’Automobile (FIA), Brussels, BE)
    • Literature research on the effectiveness of the Driver Training in Steps (September 2019- July 2020, Client: Ministry of Infrastructure and Water, NL)
    • Assessment of road infrastructure for the use of Lane Keeping Assistance systems (April 2018- September 2018, Client: Provincie Overijssel, NL)
    • WEVER: Effect monitoring of traffic education in primary schools (December 2018-now, Client: CROW, NL)

ΑΘΗΝΑ ΤΣΑΜΑ

Θεατρολόγος- Σχολή Ανθρωπιστικών/Κοινωνικών Επιστημών

Θεατρολόγος - Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών. Εκπαιδεύτρια ενηλίκων ΙΕΚ Καβάλας.

Η Αθηνά Τσάμα είναι θεατρολόγος, γεννημένη το 1995. Αποφοίτησε από την Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών το 2018, με παιδαγωγική επάρκεια. Έχει εργαστεί ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Από το 2019 διδάσκει ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων στο δημόσιο ΙΕΚ Καβάλας, θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα θεάτρου, αλλά και θεατρικό παιχνίδι σε βοηθούς βρεφονηπιοκόμων.

Το 2014 συνεργάστηκε με το 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πατρών στο πλαίσιο Εκπαίδευσης Παιδιών στο Φάσμα του Αυτισμού μέσω θεατρικής πρακτικής. Συμμετείχε στο βιωματικό εργαστήριο του Σωτήρη Χατζάκη που πραγματοποιήθηκε το 2017 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Επιπλέον συνεργάστηκε με τις διδάσκουσες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πάτρας, κ.κ. Μαρία Φραγκή και Δέσποινα Γεωργακοπούλου, στο πλαίσιο εργαστηρίου σκηνικής Πράξης και Λόγου, το οποίο παρουσιάστηκε στο δημοτικό Θέατρο Απόλλων το 2018.

Τέλος, συνέβαλλε ως θεατρολόγος και ηθοποιός στην Στέγη Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας, στην παρουσίαση θεατρικής παράστασης στο πλαίσιο του 62ου Φεστιβάλ Φιλίππων το 2019.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Πτυχιούχος Μηχανικός Αυτοκινήτων-Εκπαιδευτής Υπ. Οδηγών/Κυκλοφοριακής Αγωγής

Πτυχιούχος Μηχανικός Αυτοκινήτων και Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών & Κυκλοφοριακής Αγωγής. Ιδιοκτήτης Σχολής Οδήγησης (Κατερίνη).

Ο Οικονόμου Ευάγγελος είναι Πτυχιούχος Μηχανικός Αυτοκινήτων και Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών & Κυκλοφοριακής Αγωγής. Διαθέτει 14ετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης και κατά το ίδιο διάστημα διατηρεί Σχολή Οδήγησης στην πόλη της Κατερίνης.

Από το 2007 είναι μέλος του «Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών Ν. Πιερίας» και από το 2009 έως το 2015 διετέλεσε Πρόεδρός του. Σήμερα κατέχει την ιδιότητα του Γ. Γραμματέα του Διοικητικού του Συμβουλίου.

ΗΛΙΑΣ ΧΑΛΔΟΓΕΡΙΔΗΣ

Πτυχιούχος Πληροφορικής - αδειούχος Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών

Πτυχιούχος Πληροφορικής - αδειούχος Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών. Διαθέτει γνώσεις Α΄ Βοηθειών - μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) Θεσσαλονίκης.

Ο Χαλδογερίδης Ηλίας είναι Πτυχιούχος Πληροφορικής και αδειούχος Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών. Ομιλεί Αγγλικά και Γερμανικά, διαθέτει γνώσεις Α΄ Βοηθειών (από την EMP EUR Θεσσαλονίκης) και είναι μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) Θεσσαλονίκης.

ΜΑΡΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΥΛΟΥ

Νηπιαγωγός & Εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών (BLS & EPBLS) του ERC

Απόφοιτη Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών (BLS & EPBLS) του ERC - Νηπιαγωγός στη Θεσσαλονίκη.

Η Μικροπούλου Μαρία είναι Απόφοιτη του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Είναι Εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών (BLS & EPBLS) του ERC και εργάζεται ως Νηπιαγωγός στη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται, επίσης, ως Team Leader στο πρόγραμμα Womentors (σεμινάρια ολιστικής ενδυνάμωσης γυναικών). Έχει επιμορφωθεί στην «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» από το ΠΑ.ΜΑΚ. και είναι κάτοχος Πτυχίου Braille της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης. Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά και Ρωσικά.

ΜΑΝΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜΙΔΗΣ

Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός - Μεταπτυχιακό στη Διασφάλιση Ποιότητας

Ο Μάνος Σεραφειμίδης είναι Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός από το 2004 με Μεταπτυχιακό στη Διασφάλιση Ποιότητας. Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, όμως από το 2016 ζει μόνιμα στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Εργάστηκε επί 3 έτη σε κατασκευαστική εταιρία εγκαταστάσεων κλιματισμού και επί 7 έτη σε μελετητικό γραφείο. Παράλληλα διατηρούσε γραφείο Η/Μ μελετών και εγκαταστάσεων επαγγελματικών συστημάτων κλιματισμού και φωτοβολταϊκών πάρκων. Υπήρξε πιστοποιημένος ενεργειακός επιθεωρητής και τεχνικός ασφαλείας.

Από το 2016 εργάζεται στην τεχνική υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εδρεύει στο Στρασβούργο ως διαχειριστής νέων έργων που αφορούν ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

ΜΑΡΙΑ ΣΕΡΕΣΛΗ

Ασκούμενη Δικηγόρος - Καθηγήτρια Γαλλικών

Απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί, του τμήματος Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ - απόφοιτος της Νομικής σχολής του ΑΠΘ

Η Μαρία Σέρεσλη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1961. Είναι απόφοιτος της Ελληνογαλλικής  Σχολής Καλαμαρί, του τμήματος Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ και  απόφοιτος της Νομικής σχολής του ΑΠΘ. Από το 1979  εργάσθηκε ως καθηγήτρια Γαλλικών στον ιδιωτικό τομέα και από το 1986-2012 στα ΕΛΤΑ ως διοικητικό στέλεχος και παράλληλα ως καθηγήτρια στο ΚΕΚ – ΕΛΤΑ. Σήμερα ασκεί τη δικηγορία ως ασκούμενη δικηγόρος.